Publikavimo data: 2024-05-26
Burnoje tirpstančios dešrelės su varškės įdaru
Saucony - tai iš smėlinės arba mielinės tešlos keptas pyragas, pagamintas iš per pusę sulenktos plokščios duonos su uždaru arba pusiau atviru įdaru. Dešrelių įdaras gali būti saldus arba sūrus, tačiau pagal klasikinį variantą siūlomas saldus varškės įdaras. Tokius kepinius gaminti namuose nesudėtinga, jei laikysitės patyrusių virėjų rekomendacijų, o rezultatas įkvėps gaminti patiekalą vėl ir vėl.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir sumaišykite grietinę su cukrumi. Plakite 2-3 minutes, kol cukrus ištirps. Tada į grietinę įmuškite kiaušinį ir druską ir toliau plakite ingredientus. Sudėkite suminkštėjusį sviestą, palaipsniui suberkite miltus ir minkykite tešlą, kol taps elastinga, kol atsiplėš nuo dubens sienelių. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir atidėkite į šalį, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Varškės įdarą ruoškite išplakdami kiaušinių baltymus iki sodrių putų, suberkite cukrų ir plakite tol, kol ištirps cukraus kristalai. Varškę sutrinkite šakute, sudėkite į ją baltymų masę ir grietinę. Kruopščiai išmaišykite ingredientus ir į varškės masę suberkite miltus.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną iškočiokite į apskritą formą. Dešrelėms skirtą tešlą išpjaukite kepimo žiedu. Ant vienos tešlos pusės dėkite varškės įdarą, antrąją pusę uždenkite pirmąja ir užspauskite tešlos kraštus. Tokius pačius veiksmus atlikite su tešla ir įdaru.
Žingsnis 4
Suformuotus blynelius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, patepkite kiaušinio tryniu ir 20 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Praėjus šiam laikui, sumažinkite temperatūrą iki 160 °C ir kepkite dar 5-10 minučių.
Kategorijos