Publikavimo data: 2024-05-25
Smėlio tešlos mirkymai
Sochiniki yra vietinis rusiškas patiekalas. Tai nedideli, per pusę perlenkti plokštainiai su varškės ar kitokiu įdaru. Jie yra rausvi, kvapnūs, pagaminti iš švelnios smėlinės tešlos, su švelniu varškės įdaru viduje. Šie sūreliai bus puikus užkandis.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą mikseriu plakite su vienu kiaušiniu, grietine ir cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Nedidelėmis porcijomis suberkite kepimo miltelius, vanilę ir miltus, maišydami iki vientisos masės. Tešlą išminkykite rankomis ir įdėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Kol tešla bus šaldytuve, paruoškite įdarą. Varškę ištrinkite su cukrumi. Suberkite vaniliną ir šaukštą miltų. Išmaišykite, kad susijungtų. Tada atsargiai sumaišykite su plaktais baltymais, kad nenusėstų.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite nedidelius vienodo dydžio rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 3 mm storio apskritimą. Vieną apskritimo pusę aptepkite įdaru, uždenkite kita puse ir lengvai prispauskite kampus. Pakartokite su kiekvienu tešlos rutuliuku.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite saulėgrąžų aliejumi. Tada sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos ir patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 180 °C temperatūroje 15 minučių, tada dar 15 minučių 160 °C temperatūroje.
Kategorijos