Publikavimo data: 2024-05-26
Nuostabūs citrininiai rūgpieniai
Pats žodis "sochnik" yra kilęs iš senosios rusų kalbos žodžio "sochen". Taip anksčiau kulinarijoje buvo vadinama į sluoksnį iškočiota tešla. Kitaip tariant, "sochnik" yra senovės rusų kepinys. Jei norite pajusti vaikystės skonį, gaminkite sochnik su citrina. Švelni smėlio tešla su citrinų įdaru yra labai sėkmingas kepimo variantas.
Žingsnis 1
Į persijotus miltus sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Įtrinkite į smulkius trupinius. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinį, cukrų ir druską. Išmaišykite ir sumaišykite su miltais ir sviestu. Suvyniokite į gumulą, padalykite į 12 gabalėlių, sudėkite į lėkštę ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą: sumalkite varškę ir kiaušinių baltymus su cukrumi ir miltais blenderiu. Į įdarą įmaišykite tarkuotą citriną. Imkite po vieną apskritimą, iškočiokite, dėkite įdarą ir uždenkite kita puse. Dėkite ant kepimo pergamentu išklotos skardos ir kepkite 220 °C temperatūroje 15-20 min.
Kategorijos