Burokėliai marinate su obuolių actu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Burokėliai marinate su obuolių actu

Šis receptas mano šeimoje žinomas jau seniai, jį paveldėjau iš savo mamos. Burokėliai pakeičia skonį į gerąją pusę. Rūgštus, saldus ir sūrus, jis tampa puikiu užkandžiu prie bulvių, grikių ir kitų nerūgščių garnyrų.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
77 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Burokėliai marinate su obuolių actu Žingsnis 1
Burokėlius virkite arba kepkite orkaitėje, kol suminkštės, apie 1 valandą. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Burokėliai marinate su obuolių actu Žingsnis 2
Susmulkinkite žaliojo svogūno plunksneles ir sudėkite į burokėlius. Tada apšlakstykite aromatizuotu augaliniu aliejumi ir obuolių actu, įberkite druskos, cukraus ir juodųjų pipirų. Išmaišykite. Palikite bent per naktį pastovėti šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos