Publikavimo data: 2024-06-22
                Burokėliai marinate su obuolių actu
                                
                    Šis receptas mano šeimoje žinomas jau seniai, jį paveldėjau iš savo mamos. Burokėliai pakeičia skonį į gerąją pusę. Rūgštus, saldus ir sūrus, jis tampa puikiu užkandžiu prie bulvių, grikių ir kitų nerūgščių garnyrų.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Burokėlius virkite arba kepkite orkaitėje, kol suminkštės, apie 1 valandą. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Susmulkinkite žaliojo svogūno plunksneles ir sudėkite į burokėlius. Tada apšlakstykite aromatizuotu augaliniu aliejumi ir obuolių actu, įberkite druskos, cukraus ir juodųjų pipirų. Išmaišykite. Palikite bent per naktį pastovėti šaldytuve.
                     
                                     
                                
                
                                
                
                
                    
Kategorijos