Publikavimo data: 2024-06-22
Burokėliai marinate su obuolių actu
Šis receptas mano šeimoje žinomas jau seniai, jį paveldėjau iš savo mamos. Burokėliai pakeičia skonį į gerąją pusę. Rūgštus, saldus ir sūrus, jis tampa puikiu užkandžiu prie bulvių, grikių ir kitų nerūgščių garnyrų.
Žingsnis 1
Burokėlius virkite arba kepkite orkaitėje, kol suminkštės, apie 1 valandą. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite žaliojo svogūno plunksneles ir sudėkite į burokėlius. Tada apšlakstykite aromatizuotu augaliniu aliejumi ir obuolių actu, įberkite druskos, cukraus ir juodųjų pipirų. Išmaišykite. Palikite bent per naktį pastovėti šaldytuve.
Kategorijos