Burokėliai mikrobangų krosnelėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Burokėliai mikrobangų krosnelėje

Burokėliai yra vitaminų lobynas. Ši daržovė naudinga žalia ir virta. Šviežių burokėlių dažniausiai dedama į sriubas, žiemos patiekalus, o virtų - į salotas. Silkė po kailiais, vingiorykštė - šie ir kiti unikalaus skonio užkandžiai pažįstami visiems. Burokėlių gumbai labai tankūs, stiprūs, todėl, priklausomai nuo veislės, virkite juos puode 1-1,5 valandos. O paskui tiek pat laiko indą išplauti. Norėdami perpus sutrumpinti virimo laiką, burokėlius virkite mikrobangų krosnelėje.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
43 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Burokėliai mikrobangų krosnelėje Žingsnis 1
Burokėlius išvirkite mikrobangų krosnelėje. Sudėkite burokėlius į dubenį taip, kad viršų galėtumėte uždengti lėkšte. Nustatykite didžiausią galingumą. Įjunkite ir palaikykite 10 minučių.

Žingsnis 2

Burokėliai mikrobangų krosnelėje Žingsnis 2
Baigti gaminti. Praėjus laikui, kiekvieną vaisių pradurkite dantų krapštuku. Išimkite suminkštėjusius vaisius. Vėl įjunkite prietaisą 5 minutėms. Dar kartą patikrinkite dantų krapštuku. Taip virkite, kol visi burokėliai suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos