Publikavimo data: 2024-05-25
Burokėliai mikrobangų krosnelėje
Burokėliai yra vitaminų lobynas. Ši daržovė naudinga žalia ir virta. Šviežių burokėlių dažniausiai dedama į sriubas, žiemos patiekalus, o virtų - į salotas. Silkė po kailiais, vingiorykštė - šie ir kiti unikalaus skonio užkandžiai pažįstami visiems. Burokėlių gumbai labai tankūs, stiprūs, todėl, priklausomai nuo veislės, virkite juos puode 1-1,5 valandos. O paskui tiek pat laiko indą išplauti. Norėdami perpus sutrumpinti virimo laiką, burokėlius virkite mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 1
Burokėlius išvirkite mikrobangų krosnelėje. Sudėkite burokėlius į dubenį taip, kad viršų galėtumėte uždengti lėkšte. Nustatykite didžiausią galingumą. Įjunkite ir palaikykite 10 minučių.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Praėjus laikui, kiekvieną vaisių pradurkite dantų krapštuku. Išimkite suminkštėjusius vaisius. Vėl įjunkite prietaisą 5 minutėms. Dar kartą patikrinkite dantų krapštuku. Taip virkite, kol visi burokėliai suminkštės.
Kategorijos