Publikavimo data: 2024-04-17
Burokėlių carpaccio
Carpaccio - itališkas patiekalas iš žalios mėsos arba jūros gėrybių. Šiandien yra daug vegetariškai mitybai pritaikytų carpaccio receptų. Pavyzdžiui, burokėlių carpaccio. Tai puikus vasaros užkandis, gražus ir turtingas vitaminų. Jį lengva paruošti namuose. Burokėlius galima virti ant viryklės arba kepti orkaitėje - pasirinkite šeimininkę. Padažo skonį galima keisti pagal savo pageidavimus, jei norite, tokį karpačio galima pagardinti bet kokiu sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, apelsinų sultis, vyno actą ir garstyčias. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Burokėlius sudėkite į lėkštę. Atvėsusius burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Tokius griežinėlius tolygiai paskleiskite lėkštėje, kurioje ketinate patiekti karpačio. Burokėlius užpilkite padažu. Apšlakstykite balzaminiu padažu.
Kategorijos