Publikavimo data: 2025-08-19
Burokėlių salotos "Ne paltas, o paltas!"
Man labai patinka burokėliai. Ir marinuotus svogūnus. Ir kumpius. Ir saldžių konservuotų žirnelių. Ir vieną dieną, po kažkokių atostogų, viso to (išskyrus svogūnus) šiek tiek liko šaldytuve. Nusprendžiau sujungti savo mėgstamus ingredientus ir "susidraugauti" su visais marinuotais svogūnais. Pasirodė labai skanu! Iš karto pasakysiu: mėgstantys šiek tiek aštriau gali svogūnų į marinatą neįtraukti ir tiesiog įdėti šviežių svogūnų. O kad būtų dar aštriau, į padažą įpilkite šiek tiek garstyčių. Trumpai tariant, fantazuokite pagal savo skonį. Mano salotos yra pagrindas.
Žingsnis 1
Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 minutę.
Žingsnis 2
Po minutės nusausinkite, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, juodųjų pipirų, po žiupsnelį druskos ir cukraus, įpilkite acto, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Virtus burokėlius supjaustykite šiaudeliais ir užpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Į burokėlius sudėkite griežinėliais supjaustytą lengvai sūdytą silkę, žirnelius, marinuotus svogūnus. Viską gerai išmaišykite, apšlakstykite augaliniu aliejumi.
Kategorijos