Publikavimo data: 2025-08-18
Burokėlių salotos su lašiša ir pomidorais
Ar žinojote, kad iš pradžių burokėliai nebuvo valgomi, o tik jų lapai? Senovės Romos gyventojai burokėlių lapus mirkydavo vyne, pagardindavo pipirais ir taip vartodavo. Senovės Rusijoje burokėliai pradėti auginti XI a., kur jie atkeliavo iš Bizantijos. Visi žino naudingąsias burokėlių savybes. Apie naudingąsias burokėlių savybes ir teigiamą šio augalo poveikį sveikatai galima skirti visą didelę knygą. O kulinarinė knyga apie burokėlius bus ne ką mažesnė.
Žingsnis 1
Palikite burokėlius virti 30-50 minučių. Pomidorą supjaustykite kubeliais, ridikėlius - plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Alyvuoges perpjaukite pusiau. Išvalykite žuvį nuo kaulų ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei turite šviežios žuvies, lengvai apkepkite gabalėlius ant didelės ugnies, kol lengvai paruduos. Jei turite sūdytos arba lengvai sūdytos žuvies, tiesiog supjaustykite.
Žingsnis 3
Sumaišykite pjaustytus pomidorus ir ridikėlius su žuvimi ir alyvuogėmis. Įdėkite žolelių. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Virtus burokėlius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite jį į salotas. Užpilkite augaliniu aliejumi. Pagal skonį pasūdykite. Salotos paruoštos.
Kategorijos