Publikavimo data: 2025-08-18
Burokėlių salotos su žuvimi ir kiaušiniais
Daugelis žmonių žino, kad burokėliai yra jodo, geležies ir cinko rekordininkai. Šios medžiagos gerina kraujo sudėtį ir reguliuoja medžiagų apykaitą. Viena populiariausių daržovių žiemos sezonu yra burokėliai, iš jų ruošiamos įvairios salotos, verdami barščiai, jų dedama į mėsos ir žuvies patiekalus. Siūlau jums burokėlių, silkės ir virtų kiaušinių salotas.
Žingsnis 1
Silkę išpjaukite, išimkite vidų, nulupkite odą, išpjaukite filė ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir marinuokite, pirmiausia užpilkite verdančiu vandeniu, kad svogūnai netektų kartumo, po 10 minučių įpilkite 1 valgomąjį šaukštą acto ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Nulupkite virtas daržoves: burokėlius, mochi ir bulves, o nuo kiaušinių nulupkite odelę.
Žingsnis 4
Ant salotų lėkštės dugno sudėkite žuvies gabalėlius ir svogūnus, ant viršaus sutarkuokite bulves ir paskleiskite po visą paviršių, aptepkite majonezu.
Žingsnis 5
Ant bulvių sluoksnio sutarkuokite morkų sluoksnį ir vėl patepkite majonezu, dabar burokėlių sluoksnį: sutarkuokite ir paskleiskite po visą patiekalo paviršių, patepkite majonezu. Paskutinis sluoksnis - tarkuoti kiaušinių tryniai.
Kategorijos