Publikavimo data: 2024-06-15
Cannelloni bolognese
Spagečiai paprastai ruošiami su Bolonijos padažu, bet kodėl neišbandžius ko nors naujo? Pavyzdžiui, įdarykite didelius makaronų vamzdelius - cannelloni - mėsa. Tas pats skonis, tik kitokio formato.
Žingsnis 1
Visas daržoves susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės arba supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įpilkite lašelį alyvuogių aliejaus ir kartu apkepkite visas daržoves. Kepkite daržoves, kol jos taps auksinės spalvos, tada įmaišykite pomidorų pastą ir kaitinkite 30-60 sekundžių.
Žingsnis 3
Supilkite raudonąjį vyną ir išgarinkite 50 % skysčio. Nukelkite daržoves nuo ugnies į atskirą dubenį. Į tą pačią keptuvę dar kartą pašlakstykite aliejumi ir sudėkite maltą mėsą.
Žingsnis 4
Kepkite faršą ant didelės ugnies, kol pakeis spalvą, nuolat maišydami. Į maltą mėsą grąžinkite daržoves, sudėkite konservuotus pomidorus, druską ir rozmarino šakelę. Įpilkite truputį vandens ir troškinkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
Žingsnis 5
Kad mėsos padažas būtų vientisos konsistencijos, ingredientus susmulkinkite trintuvu. Leiskite padažui atvėsti.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C, įjungę aukštą ir žemą kaitinimo temperatūrą.
Žingsnis 7
Minutę ar dvi pamirkykite cannelloni makaronus šaltame vandenyje, tada užpilkite padažu ir iš eilės sudėkite į makaronų dydžio formą. Ant makaronų užpilkite šiek tiek padažo ir uždenkite mocarelos griežinėliais.
Žingsnis 8
Kepkite cannelloni įkaitintoje orkaitėje 16-24 minutes (priklausomai nuo to, kiek padažo pripildyta forma), kol sūris pasidarys auksinis, o makaronai iškeps. Norėdami pagreitinti kepimą, ant apatinio aukšto galite pastatyti padėklą su vandeniu, kad būtų daugiau garų.
Kategorijos