Publikavimo data: 2024-02-04
Cannelloni receptas
1907 m., Sorentas, restoranas "La Favorita. Šefas Salvatore Coletta pagamina makaronų vamzdelį, užpildo jį malta mėsa ir sutvirtina dantų krapštuku. Taip atsirado garsusis įdarytų vamzdelių patiekalas. Cannelloni su malta mėsa receptas iš karto pavergė italus, o kiek vėliau paplito viso pasaulio virtuvėse. Didelė tikimybė, kad cannelloni su malta mėsa pagal Sorento šefo receptą šiandien atsidurs jūsų virtuvėje.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sutarkuokite sūrį ir išlydykite sviestą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Įkaitintame augaliniame aliejuje 5 min. pakepinkite maltą mėsą ir smulkintą svogūną, tada sudėkite česnaką, pomidorų sultis ir troškinkite dar 10 min. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kanelonus pripildykite maltos mėsos, įdarytus vamzdelius sudėkite ant kepimo skardos, ant viršaus paskleiskite likusią maltos mėsos dalį (jei jos yra), aptepkite lydytu sviestu, pabarstykite sūriu ir uždenkite folija.
Žingsnis 4
Kepkite 25 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.Jei norite, kad plutelė būtų auksinės spalvos, likus 10 min. iki kepimo nuimkite foliją.
Žingsnis 5
Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos