Publikavimo data: 2024-03-28
Cannelloni su malta mėsa
Cannelloni - tai vamzdelių formos makaronai. Jie pripildomi maltos mėsos, sūrio, špinatų įdaro ir sudedami į indą, užpilami padažu. Pagal paruošimo būdą ir ingredientus cannelloni panašūs į lazaniją, tačiau jie būna daug skanesni. Taip yra todėl, kad lazanijos lapai prieš tai išverdami, o cannelloni verdami padaže. Jei norite ko nors rafinuoto, gaminkite cannelloni itališkai pagal mūsų receptą. Skanūs, greiti, švelnūs ir neįprasti!
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite Bolonijos padažą. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus, suberkite svogūnus ir česnakus. Kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Į keptuvę įberkite maltos mėsos, druskos ir prieskonių pagal skonį. Kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Kai faršas bus beveik paruoštas, supilkite pomidorų padažą. Troškinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skysčio perteklius.
Žingsnis 6
Ruošdami bešamelio padažą ištirpinkite sviestą nedideliame puode arba keptuvėje.
Žingsnis 7
Į puodą suberkite miltus ir 1-2 minutes maišykite, kol gautas mišinys įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 8
Į puodą dalimis supilkite pieną ir maišykite, kol miltai ištirps. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes. Kai bešamelis sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 9
Įdarykite cannelloni atvėsinta malta mėsa taip, kad ji visiškai užpildytų makaronus.
Žingsnis 10
Sudėkite cannelloni į kepimo indą vienu sluoksniu taip, kad jie gerai priglustų vienas prie kito.
Žingsnis 11
Vamzdelius užpilkite bešamelio padažu. Skystis turi visiškai apsemti makaronus, kad orkaitėje jie neišdžiūtų.
Žingsnis 12
Apibarstykite vamzdelius sūriu ir pašaukite cannelloni į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Paruoštus cannelloni supjaustykite gabalėliais.
Kategorijos