Publikavimo data: 2025-08-19
"Carbonara" ant grietinėlės "Rusiškas stilius"
Toli gražu ne klasikinis, bet ne mažiau skanus karbonados receptas. Jis labai greitas, o svarbiausia - paprastas. Kartą išbandžiau tokius makaronus mažame miestelyje, jų skonis mane maloniai nustebino, ir nuo to laiko bent kartą per savaitę gaminu sau tokią vakarienę.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Druska.
Žingsnis 2
Makaronus sudėkite į verdantį vandenį.
Žingsnis 3
Nupjaukite maždaug 1/4 nedidelio svogūno.
Žingsnis 4
Supjaustykite mažais kvadratiniais gabalėliais.
Žingsnis 5
Šoninės griežinėlius supjaustykite skersai.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų.
Žingsnis 7
Svogūnus sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 2 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 8
Sudėkite šoninę ir kepkite kartu su svogūnais dar 2 minutes.
Žingsnis 9
Į keptuvę supilkite grietinėlę. Maišykite keptuvės turinį, kol kremas išbrinks.
Žingsnis 10
Ant vidutinės ugnies virkite padažą apie 3-4 minutes.
Žingsnis 11
Sudėkite makaronus į sutirštėjusį padažą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 12
Sudėkite parmezaną, išmaišykite. Pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 13
Pagal skonį įberkite prieskonių ir išmaišykite.
Kategorijos