Publikavimo data: 2024-03-25
Carbonara su krevetėmis
Makaronai carbonara yra klasikinis itališkos virtuvės patiekalas. Tradicinį šio patiekalo receptą sudaro spagečiai, kepti šoninės ir sūrio griežinėliai bei kiaušinių padažas. Daugelyje šalių makaronai pritaikomi pagal jų skonį pridedant tam tikrų ingredientų. Pavyzdžiui, krevečių. Namuose šį patiekalą galima greitai ir lengvai paruošti, dėl to jis užima garbingą vietą kulinarijos knygoje.
Žingsnis 1
Bazilikus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Šoninę supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
Žingsnis 6
Keptuvėje pakepinkite česnaką ir šoninę.
Žingsnis 7
Į česnaką ir šoninę sudėkite nuluptas krevetes. Apkepkite jas iš abiejų pusių.
Žingsnis 8
Supilkite grietinėlę į keptuvę su krevetėmis. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite spagečius, bazilikus ir tarkuotą sūrį.
Žingsnis 10
Išmaišykite makaronus. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė spagečiai.
Kategorijos