Publikavimo data: 2024-03-25
Carbonara su kumpiu ir grietinėle
Klasikiniai itališki makaronai su švelniu kumpiu ir sūriu maistingame grietinėlės padaže yra idealus patiekalas, jei norite skaniai pavalgyti vakarienę ar pietus ir išlaikyti energijos kelioms valandoms. Dėl patiekalo kaloringumo ilgai nejausite alkio. Tačiau besilaikantieji dietos gali mėgautis tik nedidelėmis šių makaronų porcijomis.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite 1-2 skilteles česnako, kumpį supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Parmezaną arba kitą kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Puode užvirinkite vandenį, įberkite 2 šaukštelius druskos ir suberkite spagečius. Po 10-15 sekundžių verdančiame vandenyje jie palaipsniui taps minkštesni ir pilnai įsiskverbs į puodą. Virkite spagečius ant silpnos ugnies 7 minutes, tada išverskite juos į sietelį ir nusausinkite.
Žingsnis 3
Kol spagečiai verda, įkaitinkite gilią keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite kumpį. Sumažinkite ugnį ir kepkite iš vienos pusės 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Apverskite kumpio griežinėlius ir sudėkite smulkintą česnaką. Kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite grietinėlę, padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 6
Sudėkite spagečius, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 2-3 minutes. Tada suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartą išmaišykite, kad išsilydytų.
Žingsnis 7
Makaronai carbonara su kumpiu paruošti. Išdėliokite į lėkštes, papuoškite žolelių šakelėmis ir patiekite.
Kategorijos