Publikavimo data: 2024-03-30
Carbonara su šonine
Svarbu pasirinkti geros kokybės lašinius. Ant jos odelės neturi būti dėmių, įtrūkimų ar šerių. Riebalų sluoksnio storis neturėtų viršyti 1,5 cm. Jei odelėje yra šerių, vadinasi, renkatės šoninę. Jos geriau nenaudoti.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos ir suberkite spagečius. Vėl užvirinkite vandenį. Sumažinkite ugnį ir virkite spagečius 8-10 minučių. Išjunkite ugnį ir išverskite makaronus į sietelį, kad nusivarvėtų. Grįžkite atgal į puodą. Nuplauti nereikia.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti padažą. Paimkite gilią keptuvę ir įpilkite į ją aliejaus. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Sudėkite šoninę ir česnaką. Maišydami kepkite 5 minutes. Suberkite maltus pipirus, grietinėlę ir išmaišykite. Kepkite dar 1 minutę. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į keptuvę su šonine sudėkite išvirtus makaronus. Įdėkite 2 sveikus žalius kiaušinius ir 1 kiaušinio trynį. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Ingredientus gerai išmaišykite.
Kategorijos