Publikavimo data: 2024-04-28
"caro" kuličas
Velykų pyragas buvo vadinamas "karališkuoju", nes į jį buvo dedama daug svetimų produktų: džiovintų vaisių, cukruotų vaisių ir prieskonių. Paprastiems žmonėms jie buvo neįperkami. Norint paruošti tradicinį "caro" velykinį kuličą, reikia rinktis geriausios kokybės produktus. Rekomenduojama naudoti sviestą, kurio riebalų masės dalis ne mažesnė kaip 82 %, pieną, kurio riebumas ne mažesnis kaip 2,5 %, ir gyvas mieles. Sėkmė labai priklauso nuo tešlos minkymo rankomis kokybės, šiam procesui reikėtų skirti ne mažiau kaip pusvalandį.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Sutrupinkite mieles, supilkite jas į šiltą pieną, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 90 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Įtrinkite cukrų su kiaušinių tryniais. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki standžių putų. Vanilinį cukrų ištirpinkite 1 valgomajame šaukšte šilto vandens. Sudėkite oparą, kiaušinių ir cukraus mišinį, išplaktus baltymus, druską, sviestą ir vanilinį cukrų su vandeniu, išmaišykite. Atsargiai, nedidelėmis dalimis, nuolat maišydami įmaišykite miltų mišinį. Tešlą uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Išverskite tešlą ant sauso paviršiaus ir minkykite bent 10 minučių, tada sudėkite cukruotus vaisius ir džiovintas slyvas ir vėl minkykite bent 10 minučių.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragus. Tešlą supilkite į pyragaičių formeles ir pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 40 minučių. Paruoštumą patikrinkite mediniu iešmeliu - jis turi būti sausas. Tada išimkite pyragėlius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą išplakite mikseriu iki tirštų baltų putų.
Žingsnis 6
Papuoškite pyragus. Atvėsusius pyragėlius aptepkite glajumi ir suteikite jiems tradicinę velykinę išvaizdą.
Kategorijos