"caro" kuličas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

"caro" kuličas

Velykų pyragas buvo vadinamas "karališkuoju", nes į jį buvo dedama daug svetimų produktų: džiovintų vaisių, cukruotų vaisių ir prieskonių. Paprastiems žmonėms jie buvo neįperkami. Norint paruošti tradicinį "caro" velykinį kuličą, reikia rinktis geriausios kokybės produktus. Rekomenduojama naudoti sviestą, kurio riebalų masės dalis ne mažesnė kaip 82 %, pieną, kurio riebumas ne mažesnis kaip 2,5 %, ir gyvas mieles. Sėkmė labai priklauso nuo tešlos minkymo rankomis kokybės, šiam procesui reikėtų skirti ne mažiau kaip pusvalandį.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
331 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"caro" kuličas Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Sutrupinkite mieles, supilkite jas į šiltą pieną, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 90 minučių.

Žingsnis 2

"caro" kuličas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Įtrinkite cukrų su kiaušinių tryniais. Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki standžių putų. Vanilinį cukrų ištirpinkite 1 valgomajame šaukšte šilto vandens. Sudėkite oparą, kiaušinių ir cukraus mišinį, išplaktus baltymus, druską, sviestą ir vanilinį cukrų su vandeniu, išmaišykite. Atsargiai, nedidelėmis dalimis, nuolat maišydami įmaišykite miltų mišinį. Tešlą uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 1 valandai.

Žingsnis 3

"caro" kuličas Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Išverskite tešlą ant sauso paviršiaus ir minkykite bent 10 minučių, tada sudėkite cukruotus vaisius ir džiovintas slyvas ir vėl minkykite bent 10 minučių.

Žingsnis 4

"caro" kuličas Žingsnis 4
Iškepkite pyragus. Tešlą supilkite į pyragaičių formeles ir pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 40 minučių. Paruoštumą patikrinkite mediniu iešmeliu - jis turi būti sausas. Tada išimkite pyragėlius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.

Žingsnis 5

"caro" kuličas Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą išplakite mikseriu iki tirštų baltų putų.

Žingsnis 6

"caro" kuličas Žingsnis 6
Papuoškite pyragus. Atvėsusius pyragėlius aptepkite glajumi ir suteikite jiems tradicinę velykinę išvaizdą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos