Publikavimo data: 2025-08-17
Caro paštetas su grybais
Paštetai yra svarbi bet kurios pasaulio virtuvės dalis. Beveik ant bet kurio šventinio stalo, o ypač švediškuose stalčiuose, galima rasti tokį patiekalą. Jie patiekiami kaip kišas, sumuštinių įdarai ir kaip atskiras patiekalas. Carinis paštetas su grybais yra puikus šios rūšies atstovas, kuris ne tik nenuvils, bet net nustebins visus savo išskirtiniu skoniu ir subtilia tekstūra.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite ne per dideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite grybus ir dar 5-10 min. kepkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Į svogūnus ir grybus supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir troškinkite dar 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Į atvėsusį mišinį įberkite muskato riešuto ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite grybus, grietinėlę ir svogūnus į maišytuvo indą ir dideliu greičiu sumaišykite iki vientisos ir tirštos masės. Jei reikia, pagardinkite druska.
Kategorijos