Publikavimo data: 2024-09-16
"Caro" salotų receptas žingsnis po žingsnio
Klasikiniame "caro" salotų recepte numatyta naudoti raudonuosius ikrus, dažniausiai lašišų ikrus. Be delikateso, į sudėtį įeina įvairūs produktai: mėsa, žuvis, jūros gėrybės, daržovės, grybai. Svarbu atkreipti dėmesį į užkandžio dizainą - salotos formuojamos sluoksniais, suteikiant patiekalui įvairių formų. Jis gali būti gaminamas sklindžio, užkandinio pyrago ar ritinio pavidalo. Raudonųjų ikrų galite dėti tiesiai į salotas arba papuošti tik viršų - lengvai pabarstyti paviršių arba išdėlioti sluoksnį.
Žingsnis 1
Pradėkite pjaustyti maistą griežinėliais. Kalmarų žiedus perpjaukite į dvi dalis. Sūrį ir kiaušinius supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Česnaką išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Sudėkite kalmarų žiedus ir krevečių puseles į salotinę, apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių. Sudėkite kiaušinį ir sūrio kubelius. Majonezą sumaišykite su česnaku, išmaišykite, suberkite į salotų dubenį. Ant viršaus užberkite ikrų, šiek tiek palikite patiekti. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Atsargiai maišykite iš apačios į viršų, kad nesutraiškytumėte kiaušinių.
Kategorijos