Publikavimo data: 2024-05-19
Karališkos salotos su kalmarais, krabų lazdelėmis ir raudonaisiais ikrais
Salotų pavadinime paminėjus žodį "karališkasis", visi, žinoma, pagalvoja apie raudonuosius ikrus. Tai pirmas dalykas, kuris ateina į galvą, nes visuose filmuose ir knygose per karališką puotą turėjo būti ikrų. Tačiau ne tik raudonaisiais ikrais garsėja karališkosios salotos. Taip pat tokiose salotose visada yra kalmarų, dažnai krabų lazdelių, trumpai tariant, visko, ką galima apibūdinti žodžiais "brangu" ir "skanu".
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Sudėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 minutes. Praėjus šiam laikui vandenį nupilkite ir leiskite kalmarams šiek tiek atvėsti. Taip pat išvirkite kietai virtus kiaušinius, užvirus vandeniui virkite 10 minučių. Visus ingredientus išdėliokite ant darbo paviršiaus.
Žingsnis 2
Supjaustykite kalmarus ir krabų lazdeles griežinėliais, atskirai sutarkuokite trynius ir baltymus stambia tarka, tą patį padarykite ir su sūriu. Marinuokite svogūną. Tam jį nulupkite ir supjaustykite žiedais, įdėkite 2 šaukštelius cukraus, 1 šaukštelį druskos ir 3 šaukštus acto. Dideliame dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir viską užpilkite majonezu.
Kategorijos