Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Carskij" su ikrais
Salotos "Carskij" su ikrais yra delikatesinis užkandis iš jūros gėrybių tartaletėse. Patiekalą geriau ruošti su tikrais lašišų ikrais. Jei jų neturite, galite pakeisti pigesniu produktu - imituotais raudonaisiais ikrais iš mažiau vertingų žuvų rūšių: paltuso, cyplių, menkės ar jūros dumblių. Tokiame produkte paprastai naudojami dažikliai. Apskritai tokie ikrai yra nekenksmingi, tačiau jų skonis tik iš tolo primena natūralius lašišų ikrus.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Krevetes apšlakstykite citrinos sultimis. Įdėkite česnako ir juodųjų pipirų. Palikite mirkti 10-15 minučių. Tuo tarpu puode užvirkite vandenį. Į jį 4 minutes nuleiskite kalmarus. Tada atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius. Kietai virtus kiaušinius virkite 10 minučių. Atvėsinkite, nulupkite. Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite vidutine tarka.
Žingsnis 3
Pagaminkite "caro" salotas su ikrais. Į dubenį sudėkite kalmarus, lašišą ir krevetes. Sudėkite pomidorus ir kiaušinius. Užpilkite majonezu. Pagardinkite druska. Išmaišykite. Išdėliokite į tartaletes. Ant viršaus uždėkite ikrų. Dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kategorijos