Publikavimo data: 2024-06-24
"Karališkos" salotos
"Caro salotos" - ryškaus šventinio krabų lazdelių patiekalo receptas. Šis produktas ant mūsų stalų atsirado dar SSRS laikais. Krabų lazdelės pradėtos gaminti 1984 m. Murmansko "Baltymų" gamykloje. Užkandį išrado japonai. Kad ir kaip būtų keista, bet produktas neturi nieko bendra su krabais. Tik išoriškai imituoja vėžiagyvių mėsą. Lazdelės ruošiamos iš vandenynų baltųjų žuvų: jūros lydekų, polockų, putasų ir kt. Šiandien jų galite įsigyti bet kurioje parduotuvėje.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite kiaušiniais. Kiaušinius sudėkite į kepimo indą. Supilkite šaltą vandenį. Užvirinkite. Palaikykite ant ugnies 10 minučių. Tada kiaušinius atvėsinkite po šaltu vandeniu. Išimkite lukštus. Sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkavimo grotelių.
Žingsnis 2
Pagaminkite "Karališkąsias salotas". Paimkite formavimo žiedą. Padėkite jį ant serviravimo lėkštės. Ant dugno sudėkite krabų lazdeles, ištepkite majonezu. Paskirstykite kiaušinius, druską. Aptepkite majonezu. Išdėliokite morkas, pasūdykite. Paskleiskite smulkintą česnaką. Užspauskite, aptepkite majonezu. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Kategorijos