Česnakinė bagetė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Česnakinė bagetė

Česnakinė bagetė arba česnakinė bagetė būna labai skani, traški, išmirkyta švelniame svieste, su česnakų aromatu ir oro minkštimu. Tai bus tikras itališkos arba prancūziškos vakarienės akcentas. Taip pat iš mielinės tešlos pagaminta bagetė su česnaku puikiai tiks pietums ar pusryčiams, gali būti užkandis, priedas prie antrųjų patiekalų ar užkandis prie alaus. Tokią bagetę galite išsikepti namuose patys, naudodami kvietinius arba ruginius miltus, arba jų mišinį.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
313 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Česnakinė bagetė Žingsnis 1
Paruoškite oparą ir užminkykite tešlą. Sumaišykite vandenį ir pieną, pašildykite iki maždaug 40 laipsnių temperatūros. Sudėkite mieles, gerai išmaišykite, palikite 20 minučių. Į oparą suberkite druską ir cukrų. Palaipsniui suberkite miltus, gerai išminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.

Žingsnis 2

Česnakinė bagetė Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Česnakus išspauskite per presą. Sumaišykite augalinį aliejų ir sviestą su česnaku ir pipirais.

Žingsnis 3

Česnakinė bagetė Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu, suvyniokite ir dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Palikite bagetes 30 minučių, kad pakiltų.

Žingsnis 4

Česnakinė bagetė Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Ant kiekvienos bagetės padarykite nedidelius pjūvius skersai bagetės 2 cm atstumu arba vieną pjūvį viduryje išilgai visos bagetės.Į kiekvieną pjūvį silikoniniu šepetėliu įdėkite įdaro. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos