Publikavimo data: 2024-06-08
Česnakinė bagetė
Česnakinė bagetė arba česnakinė bagetė būna labai skani, traški, išmirkyta švelniame svieste, su česnakų aromatu ir oro minkštimu. Tai bus tikras itališkos arba prancūziškos vakarienės akcentas. Taip pat iš mielinės tešlos pagaminta bagetė su česnaku puikiai tiks pietums ar pusryčiams, gali būti užkandis, priedas prie antrųjų patiekalų ar užkandis prie alaus. Tokią bagetę galite išsikepti namuose patys, naudodami kvietinius arba ruginius miltus, arba jų mišinį.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą ir užminkykite tešlą. Sumaišykite vandenį ir pieną, pašildykite iki maždaug 40 laipsnių temperatūros. Sudėkite mieles, gerai išmaišykite, palikite 20 minučių. Į oparą suberkite druską ir cukrų. Palaipsniui suberkite miltus, gerai išminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Česnakus išspauskite per presą. Sumaišykite augalinį aliejų ir sviestą su česnaku ir pipirais.
Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu, suvyniokite ir dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Palikite bagetes 30 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Ant kiekvienos bagetės padarykite nedidelius pjūvius skersai bagetės 2 cm atstumu arba vieną pjūvį viduryje išilgai visos bagetės.Į kiekvieną pjūvį silikoniniu šepetėliu įdėkite įdaro. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos