Publikavimo data: 2024-03-31
Česnakinė šavarma
Česnakinei šaurmai rinkitės jautieną iš viršutinės skerdenos dalies. Ji idealiai tinka kepti. Jei negalite sužinoti, kuri skerdenos dalis yra nugarinė, naudokite paprastą metodą. Dviejų pirštų šakute pradurkite mėsos gabalą. Jei šakutė lengvai įsmeigiama, mėsa tinkama kepti. Jei gabalą sunku pradurti, tokia mėsa tinka tik ilgai ruošti: troškinti, virti arba kepti. Ją taip pat galima naudoti šašarai, tačiau ne kepti, o troškinti.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį ir sudėkite smulkintą arba spaustą česnaką. Kiaušinį ir česnaką suplakite mikseriu ir plona srovele supilkite aliejų. Padažas neturi būti per tirštas.
Žingsnis 2
Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus apkepkite plonai supjaustytą jautieną. Geriausia mėsą supjaustyti mažesniais griežinėliais, kad ji spėtų iškepti ir tolygiai troškintis. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps skaidrūs. Tada įdėkite šaukštą sojų padažo, citrinos sulčių ir cukraus. Nuolat maišydami palaukite, kol mėsa karamelizuosis.
Žingsnis 3
Surinkite šavarmą. Ant pitos lakšto kaip pirmą sluoksnį sudėkite kopūstus, ant jų uždėkite pusę virtos mėsos, tada agurkus, užpilkite 3 valgomuosius šaukštus padažo ir ant viršaus uždėkite pomidorus. Įdarą uždenkite laisvuoju pitos kraštu. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir susukite šavarmą. Tą patį atlikite ir su likusiu įdaru bei pitos lakštais.
Žingsnis 4
Apkepkite šašarmą. Įkaitinkite sausą keptuvę (galite naudoti grilio keptuvę), sudėkite šavarmą ir kepkite 1-2 minutes iš abiejų pusių. Kai ji įšils viduje, o pita taps ruda ir traški, patiekalas bus paruoštas.
Kategorijos