Česnakinis-rozmarininis kamamberas su skrebučiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Česnakinis-rozmarininis kamamberas su skrebučiais

Kamamberas yra senovinis prancūziškas sūris, kurio garbei Prancūzijoje pastatytas paminklas, nes prancūzų gydytojai juo gydė sunkiomis ligomis sergančius žmones. Napoleonas išleido įsaką, kad Camembert sūris jam turi būti patiekiamas kasdien. Česnakinis-rozmarininis kamamberas su skrebučiais yra labai skanus, aromatingas ir originalus užkandis. Kai traškius skrebučius panardinate į išlydytą pikantišką grybų skonio sūrį, patikėkite, tai labai skanu.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
304 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Česnakinis-rozmarininis kamamberas su skrebučiais Žingsnis 1
Gerai įkaitinkite keptuvę. Supjaustykite duoną pailgomis riekelėmis, apšlakstykite puse paruošto alyvuogių aliejaus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus.

Žingsnis 2

Česnakinis-rozmarininis kamamberas su skrebučiais Žingsnis 2
Aštriu peiliu perpjaukite viršutinę sūrio plutą (ne giliai), kad susidarytų tarsi "grotelės". Dabar į pjūvius atsitiktinai įterpkite įpjautus česnako ir rozmarino lapelius ir apšlakstykite sūrį likusiu alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.

Žingsnis 3

Česnakinis-rozmarininis kamamberas su skrebučiais Žingsnis 3
Paruoštą sūrį dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys, apie 8-10 minučių. Stebėkite, kad sūris neperkaistų, nes jei taip nutiks, jis pradės kilti, o to daryti negalima.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos