Publikavimo data: 2024-09-22
Česnakinis-rozmarininis kamamberas su skrebučiais
Kamamberas yra senovinis prancūziškas sūris, kurio garbei Prancūzijoje pastatytas paminklas, nes prancūzų gydytojai juo gydė sunkiomis ligomis sergančius žmones. Napoleonas išleido įsaką, kad Camembert sūris jam turi būti patiekiamas kasdien. Česnakinis-rozmarininis kamamberas su skrebučiais yra labai skanus, aromatingas ir originalus užkandis. Kai traškius skrebučius panardinate į išlydytą pikantišką grybų skonio sūrį, patikėkite, tai labai skanu.
Žingsnis 1
Gerai įkaitinkite keptuvę. Supjaustykite duoną pailgomis riekelėmis, apšlakstykite puse paruošto alyvuogių aliejaus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus.
Žingsnis 2
Aštriu peiliu perpjaukite viršutinę sūrio plutą (ne giliai), kad susidarytų tarsi "grotelės". Dabar į pjūvius atsitiktinai įterpkite įpjautus česnako ir rozmarino lapelius ir apšlakstykite sūrį likusiu alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
Žingsnis 3
Paruoštą sūrį dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys, apie 8-10 minučių. Stebėkite, kad sūris neperkaistų, nes jei taip nutiks, jis pradės kilti, o to daryti negalima.
Kategorijos