Publikavimo data: 2024-06-23
Česnakų cholodets
Tradiciškai kolodetai gaminami iš mėsos sultinio ir labai ilgai verdami, kad išsiskirtų želatina. Ypač rekomenduojama vartoti esant lūžiams, kad kaulai geriau susilietų. Šiame patiekale esantys vitaminai, mikro- ir makroelementai gerai veikia odos, plaukų, nagų būklę. Česnakas yra nuostabios cheminės sudėties augalas. Jis stiprina imuninę sistemą, teigiamai veikia kepenis, padeda stabilizuoti kraujospūdį ir yra puikus antiseptikas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Sudėkite visą mėsą į gilų puodą. Užpilkite vandeniu ir palaukite, kol užvirs. Uždenkite puodą dangčiu. Troškinkite 6 valandas ant silpnos ugnies. Jei susidaro putų, nuplaukite jas. Likus valandai iki virimo pabaigos sudėkite daržoves, lauro lapą, pipirus. Druska.
Žingsnis 2
Paruoškite sultinį, mėsą ir morkas. Išimkite morkas, lauro lapą ir svogūną. Sultinį perkoškite per sietelį ir marlę. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Baigti virti šaltibarščius. Sudėkite mėsą į formeles, įdėkite česnako. Užpilkite sultiniu ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms.
Kategorijos