Publikavimo data: 2025-08-17
Cezario salotos su krevetėmis ir parmezanu
Cezario salotų kilmė siejama su amerikiečių virėjo Cezario Kardinio, kuriam priklausė restoranų tinklas pakrantėje, vardu. JAV nepriklausomybės dieną lankytojai primygtinai reikalavo maisto ir užkandžių, ir išradingasis virtuvės šefas iš virtuvėje turimų likučių rado originalų derinį. Salotos turi atpažįstamą skonį dėl padažo iš kiaušinių trynių, suplaktų su augaliniu aliejumi, Vusterio padažu ir citrinų sultimis.
Žingsnis 1
Kietai virtus kiaušinius virkite 5-6 minutes. Išimkite juos iš verdančio vandens, perliekite labai šaltu vandeniu ir nulupkite nuo lukštų.
Žingsnis 2
Krevetes nuplaukite po tekančiu vandeniu ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Jei norite, į aliejų įpilkite 1 valgomąjį šaukštą sojų padažo, kad jūros gėrybės įgautų ypatingą skonį.
Žingsnis 3
Nulupkite ir išspauskite česnaką, tada sumaišykite su alyvuogių aliejumi, majonezu ir citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Salotas lėkštėje išdėliokite šia tvarka. Pirmiausia salotų lapus, kuriuos galite suplėšyti rankomis arba supjaustyti stambiais gabalais.
Žingsnis 5
Supjaustykite virtus kiaušinius puselėmis arba ketvirčiais, perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę, sudėkite juos ant salotų lapų ir apšlakstykite padažu.
Žingsnis 6
Paskutinis sluoksnis - keptos krevetės, džiūvėsėliai ir smulkiai tarkuotas parmezanas. Galite naudoti bet kokį kitą kietąjį sūrį pagal savo skonį.
Kategorijos