Tabbouleh su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Tabbouleh su krevetėmis

Tabouleh - tai sultingos salotos, kilusios iš libanietiškos virtuvės. Dėl sudėtyje esančių daržovių ir žalumynų jos yra lengvai virškinamos, todėl tapo gana populiarios dėl mados tinkamai maitintis. Iš esmės tabbouleh yra bulguro arba kuskuso patiekalas su smulkiai supjaustytomis petražolėmis ir mėtomis, pomidorais, pagardintas alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Tabbouleh taip pat dažnai pagardinamas kalendra, smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais, šviežiais agurkais arba saldžiosiomis paprikomis, įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
322 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
30 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tabbouleh su krevetėmis Žingsnis 1
Išvalykite krevetes nuo žarnyno venų. Sumaišykite krevetes, kiaušinius, krakmolą ir visus kitus ingredientus ir palikite marinuotis 30-120 minučių.

Žingsnis 2

Tabbouleh su krevetėmis Žingsnis 2
Po marinavimo krevetes kepkite, kol jos taps auksinės spalvos. Išimkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Žingsnis 3

Tabbouleh su krevetėmis Žingsnis 3
Nulupkite obuolį ir avokadą nuo kauliukų ir žievelės, atsitiktinai smulkiai supjaustykite. Išplakite kartu su grietine mikseriu, kol taps minkšti ir kreminės konsistencijos.

Žingsnis 4

Tabbouleh su krevetėmis Žingsnis 4
Kvinoją virkite vandenyje, kol suminkštės. Raudonąjį svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Stambiai supjaustykite pomidorus.

Žingsnis 5

Tabbouleh su krevetėmis Žingsnis 5
Dalį žolelių susmulkinkite, likusias palikite papuošimui. Sumaišykite augalinį aliejų su susmulkintomis žolelėmis, raudonuoju svogūnu, česnako sultimis ir citrinos žievele, kad pagamintumėte padažą. Į padažą įmaišykite kvinoją.

Žingsnis 6

Tabbouleh su krevetėmis Žingsnis 6
Į gilią lėkštę sudėkite kvinoją, o ant viršaus ir šonų išdėliokite keptas krevetes ir pomidorus. Papuoškite rūgštynėmis (arba špinatais) ir likusiais kopūstais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos