Publikavimo data: 2024-05-25
Tabbouleh su krevetėmis
Tabouleh - tai sultingos salotos, kilusios iš libanietiškos virtuvės. Dėl sudėtyje esančių daržovių ir žalumynų jos yra lengvai virškinamos, todėl tapo gana populiarios dėl mados tinkamai maitintis. Iš esmės tabbouleh yra bulguro arba kuskuso patiekalas su smulkiai supjaustytomis petražolėmis ir mėtomis, pomidorais, pagardintas alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Tabbouleh taip pat dažnai pagardinamas kalendra, smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais, šviežiais agurkais arba saldžiosiomis paprikomis, įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais.
Žingsnis 1
Išvalykite krevetes nuo žarnyno venų. Sumaišykite krevetes, kiaušinius, krakmolą ir visus kitus ingredientus ir palikite marinuotis 30-120 minučių.
Žingsnis 2
Po marinavimo krevetes kepkite, kol jos taps auksinės spalvos. Išimkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 3
Nulupkite obuolį ir avokadą nuo kauliukų ir žievelės, atsitiktinai smulkiai supjaustykite. Išplakite kartu su grietine mikseriu, kol taps minkšti ir kreminės konsistencijos.
Žingsnis 4
Kvinoją virkite vandenyje, kol suminkštės. Raudonąjį svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Stambiai supjaustykite pomidorus.
Žingsnis 5
Dalį žolelių susmulkinkite, likusias palikite papuošimui. Sumaišykite augalinį aliejų su susmulkintomis žolelėmis, raudonuoju svogūnu, česnako sultimis ir citrinos žievele, kad pagamintumėte padažą. Į padažą įmaišykite kvinoją.
Žingsnis 6
Į gilią lėkštę sudėkite kvinoją, o ant viršaus ir šonų išdėliokite keptas krevetes ir pomidorus. Papuoškite rūgštynėmis (arba špinatais) ir likusiais kopūstais.
Kategorijos