Publikavimo data: 2024-05-20
Cholodecas stiklainiuose
Cholodecas - tai patiekalas, dažnai patiekiamas per šventines vaišes. Ir ne veltui: užkandžiaujant kolodetais, rytinis pagirių metas gali būti ne toks sunkus. Dėl to, kad jo sudėtyje yra aminorūgšties glicino, kuris stimuliuoja smegenis. Šaltibarščių virimas yra ilgas procesas, tačiau šaltibarščiai stiklainiuose šią problemą išsprendžia. Šis gaminimo būdas leis iš anksto pasiruošti šaltibarščių žiemai ir bet kada pradžiuginti save mėgstamu užkandžiu.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, sudėkite ją į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Užvirus nugriebkite putas ir virkite ant mažos ugnies, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kaulo - apie 1,5-2 val.
Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Išimkite kiaulieną iš sultinio ir padėkite ją atvėsti. Sultinį vėl užvirinkite. Kai mėsa šiek tiek atvės, atskirkite ją nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite mėsos gabaliukus į sultinį, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų ir virkite dar 6-7 valandas.
Žingsnis 3
Saugokite šaltą vandenį. Supilkite sultinį ir mėsą į sterilius stiklainius, uždarykite dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Kai stiklainiai visiškai atvės, padėkite juos laikyti šaltoje vietoje (šaldytuve arba rūsyje).
Kategorijos