Publikavimo data: 2024-06-23
Cholodekas su vandeniu
Holodets su vandeniu pagal šį receptą pasirodo esąs autentiškiausias. Jis ruošiamas be želatinos iš jautienos kojų. Patiekalas natūraliai sustingsta į želė. Svarbus tokio šaltibarščių gaminimo etapas - jautienos kojų, kurios paprastai būna apdegusios skerdžiant gyvulį, valymas. Norint pašalinti apnašas ir suodžių likučius, reikia naudoti peilį labai aštriais ir stipriais ašmenimis. Jei nenorite taip ilgai užtrukti, pabandykite rinkoje rasti jau išvalytą produktą.
Žingsnis 1
Paruoškite jautienos blauzdas. Į didelį puodą sudėkite kojas, visą svogūną, morką ir saliero šaknį. Įberkite pipirų ir lauro lapą. Užpilkite vandeniu. Užvirinkite. Periodiškai nuimkite putas. Sultiniui užvirus, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu ir virkite 6-7 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite cholodets. Iš sultinio išimkite lauro lapą. Iš jautienos kojų išimkite mėsą, susmulkinkite peiliu arba sumalkite mėsmale. Sumaišykite su išspaustu česnaku ir druska. Sultinį perkoškite. Mėsos mišinį paskirstykite į formeles. Užpilkite sultiniu. Palikite atvėsti. Tada 6-8 val. padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos