Publikavimo data: 2024-06-12
Cholodets iš nugarinės kepsnio su želatina
Gerai žinoma, kad viskas, kas nauja, yra gerai pamiršta sena. Sovietiniais metais nė vienas šventinis stalas neapsieidavo be šaltibarščių. O mes siūlome jūsų dėmesiui šį receptą, jūsų svečiai ir namiškiai tikrai įvertins šį patiekalą. Kolodukus galite patiekti įprastu serviravimu (viename inde, supjausčius kolodukus gabaliukais). Arba suteikite jam modernumo gamindami jį atskirose serviravimo formelėse ir papuošdami žolelėmis bei daržovėmis.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Į puodą sudėkite svogūnus ir morkas. Kai vanduo užvirs, sudėkite mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite apie 4-5 valandas. Likus trisdešimčiai minučių iki pabaigos įberkite lauro lapą ir pipirų žirnelius.
Žingsnis 2
Jei kepant mėsa pradeda atsiskirti nuo kaulo, ji jau paruošta. Išimkite mėsą iš sultinio ir padėkite į lėkštę. Jai šiek tiek atvėsus, atskirkite ją į pluoštus. Paragaukite druskos (jei reikia, įberkite daugiau druskos).
Žingsnis 3
Želatiną atskirame dubenyje praskieskite nedideliu kiekiu kambario temperatūros vandens. Pastatykite puodą su sultiniu ant ugnies ir supilkite į jį atskiestą želatiną, pakaitinkite iki 60 laipsnių, bet neužvirinkite. Želatina paruošta, leiskite jai šiek tiek atvėsti. Kadangi yra daug želatinos gamintojų, norėdami tiksliau atskiesti želatiną, vadovaukitės ant pakuotės pateiktomis instrukcijomis.
Žingsnis 4
Mėsą sudėkite į gražią formą. Česnaką supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su paruošta mėsa.
Žingsnis 5
Mėsą užpilkite želatinos sultiniu. Išlyginkite mėsą ir padėkite į šaldytuvą 12-16 valandų.
Kategorijos