Publikavimo data: 2024-06-23
Cholodets orkaitėje
Kholodets orkaitėje - tai nesudėtingas būdas paruošti tradicinį slavišką patiekalą, nes kepant jo nereikia prižiūrėti. Be to, jis gaminamas iš labai nedidelio kiekio ingredientų. Pavyzdžiui, iš mėsos produktų reikės tik kiaulienos kumpio. Beje, yra nacionalinių šaltienos atmainų. Pavyzdžiui, gruzinų patiekalas muzhuzhi arba moldavų želė "rasol" iš gaidžio. Lenkų, vokiečių ir Balkanų virtuvėse taip pat yra patiekalų, panašių į kolodečius.
Žingsnis 1
Iškepkite kastinį. Įdėkite kastinį į keraminį indą, užpilkite vandeniu, pasūdykite, uždenkite dangčiu ir pašaukite į šaltą orkaitę. Įjunkite 180 laipsnių karštį ir kepkite kastinį 4 valandas. Tada sudėkite nesmulkintus svogūnus, morkas, salierus ir kepkite dar 30 minučių. Sudėkite česnaką, lauro lapą, pipirus ir kepkite dar pusvalandį. Išimkite nugarinę iš puodo ir leiskite jai atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Nuo kumpio pašalinkite odą ir kaulus ir supjaustykite maždaug 5 cm ilgio gabalėliais. Sultinį perkoškite. Supjaustytą nugarinę sudėkite į formą, užpilkite sultiniu ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Kategorijos