Publikavimo data: 2024-05-20
Cholodets slėginėje keptuvėje
Tradicinio rusiško šaltibarščių patiekalo istorija siekia XVI amžių ir nuo to laiko jis užima garbingą vietą pagrindinių rusų virtuvės patiekalų sąraše. Išvirti šaltibarščius nėra taip paprasta, nes šis procesas reikalauja daug laiko, o ne kiekviena šeimininkė pasirengusi jam skirti apie 10 valandų. Tačiau šią problemą išsprendžia slėginė viryklė - su ja skanūs ir švelnūs kolodžiai bus paruošti kelis kartus greičiau. Pagal šį receptą sužinosite, kaip slėginėje viryklėje paruošti šaltibarščius.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą šaltibarščiams. Supjaustykite mėsą gabaliukais, sudėkite ją į puodą ir užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų mėsą. Kai susidarys putos, vandenį nusunkite, o mėsą perkelkite į slėginį puodą ir užpilkite šviežiu vandeniu.
Žingsnis 2
Mėsą ir daržoves išvirkite greitpuodyje. Vieną morką supjaustykite į kelis gabalėlius ir sudėkite kartu su mėsa, į tą pačią vietą sudėkite nuluptą svogūną. Įberkite pipirų, lauro lapą ir druskos. Uždarykite slėginės viryklės dangtį ir nustatykite "Troškinimo" režimą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Įdarui skirtą sultinį apdorokite. Nugriebkite putas, išimkite mėsą ir daržoves. Sultinį per sietelį ar marlę perkoškite į atskirą puodą, užvirinkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Palikite šaltkrepšį nusistovėti. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir sudėkite ją į lėkštę arba šaltibarščių formą. Antrąją žalią morką ir česnaką supjaustykite apskritimais ir sudėkite ant mėsos. Supilkite sultinį ir padėkite šaltibarščius į šaldytuvą, kad sustingtų maždaug 7 valandoms.
Kategorijos