Cholodets su želatina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Cholodets su želatina

Cholodecas yra ryškus rusų virtuvės atstovas, susijęs su užkandžiais. Šis patiekalas gaminamas iš mėsos ir tiršto sultinio. Jis dažnai patiekiamas ant šventinio stalo ir valgomas su krienais arba garstyčiomis. Šaltiena dažnai gaminama iš šalutinių produktų: jautienos ir kiaulienos kojų, ausų ir t. t., pridedant mėsos gabaliukų. Šiame recepte pagrindinis ingredientas yra vištiena. Dėl jos šaltibarščiai bus švelnūs ir skanūs, o kad sultinys gerai susigertų, į jį įmaišykite želatinos.
Gaminimo laikas
550 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
57 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cholodets su želatina Žingsnis 1
Įdėkite vištieną į puodą ir užpilkite vandeniu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite lauro lapų ir juodųjų pipirų. Užvirinkite vandenį, nukoškite susidariusias putas. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite vištieną 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Cholodets su želatina Žingsnis 2
Kol mėsa verda, želatiną sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite šaltu verdančiu vandeniu. Išmaišykite ir palikite 10-15 minučių išbrinkti. Tada karštą kiaulienos sultinį perkoškite ir sumaišykite su želatina.

Žingsnis 3

Cholodets su želatina Žingsnis 3
Atskirkite paruoštą mėsą nuo kaulų ir padalykite ją į pluoštus.

Žingsnis 4

Cholodets su želatina Žingsnis 4
Vištieną sumaišykite su per presą sutrintu česnaku.

Žingsnis 5

Cholodets su želatina Žingsnis 5
Tolygiai paskleiskite vištieną ir česnakus ant formos, supilkite sultinį ir želatiną.

Žingsnis 6

Cholodets su želatina Žingsnis 6
Atvėsinkite sultinį kambario temperatūroje, tada įdėkite formą į šaldytuvą, kol sustings.

Žingsnis 7

Cholodets su želatina Žingsnis 7
Patiekite cholodets su krienais arba garstyčiomis, juoda duona ir šviežiomis žolelėmis pagal skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos