Publikavimo data: 2024-06-12
Churchella
Klasikiniame variante churchkhela ingredientai yra tik graikiniai riešutai ir vynuogių sultys. Ją lengva pasigaminti namuose, nes nereikia jokios specialios įrangos. Riešutus ir sultis galima rinktis pagal savo skonį, vietoj graikinių riešutų imti anakardžių, lazdyno, žemės riešutų, migdolų arba riešutų mišinio. Sultys gali būti granatų, obuolių arba abrikosų sultys. Patogiau naudoti žalius, kokybiškus džiovintus riešutus. Skrudintus ar smulkintus riešutus sunku įsidėti į siūlą.
Žingsnis 1
Paruoškite graikinius riešutus. Aštria adata atsargiai suverkite graikinius riešutus ant storo siūlo. Siūlo kraštus sutvirtinkite mazgeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite tartarą. Vynuogių sultis 3 valandas virkite ant silpnos ugnies, palaipsniui suberkite cukrų ir nugriebkite putas. Atvėsinkite iki 45 laipsnių, nuolat maišydami suberkite miltus. Virkite ant silpnos ugnies dar 1 valandą.
Žingsnis 3
Paruoškite churchkhela. Kiekvieną riešutų ryšulėlį pamerkite į tatarą tris kartus trumpais intervalais po pusę minutės ir pakabinkite džiūti 1 savaitei.
Kategorijos