Publikavimo data: 2024-06-15
Cinamono musaka
Musaka su cinamonu - tai aromatingas patiekalas, paruoštas iš švelnios maltos mėsos, daržovių ir pieno padažo. Cinamonas papildo patiekalą, suteikdamas jam pikantišką poskonį. Musaka gaunasi ne tik skani ir maistinga, bet ir labai sveika. Baklažanuose yra skaidulinių medžiagų, o cukinijose yra daug kalio, kuris būtinas kraujospūdžiui ir cukraus kiekiui normalizuoti.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir palaukite, kol jis įkais. Sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus, suberkite cinamoną ir cukrų, išmaišykite. Kepkite svogūnus, kol jie taps šviesiai rudi, tada sudėkite maltą mėsą. Kepkite ingredientus, nenustodami maišyti, apie 5-7 minutes. Tada į keptuvę suberkite pipirų mišinį, prieskonius, pomidorų padažą ir druską, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į puodą įdėkite sviestą ir ištirpinkite jį ant didelės ugnies. Supilkite miltus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Tada plona srovele supilkite pieną. Nuolat maišydami virkite padažą 15 minučių. Pabaigoje mišinį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Supjaustytus baklažanus gausiai pabarstykite druska ir palikite 10-15 min. Tuo metu į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Į keptuvę sudėkite cukinijas. Kepkite daržoves iš abiejų pusių, kol paruduos. Baklažanus nuplaukite, kad pašalintumėte druskos perteklių, ir taip pat apkepkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Ant formos dugno išdėliokite cukinijas. Tada paskirstykite dalį padažo, baklažanus, maltą mėsą ir pomidorus. Ant sluoksnių vėl užpilkite padažo. Kartokite, kol baigsis ingredientai. Pabaigoje patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu ir kapotomis petražolėmis. Musaką kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos