Publikavimo data: 2024-03-29
Citrininis biskvitas su grietine, papuoštas uogomis ir vaisiais
Citrininis biskvitas - tai švelnus, lengvas, orus, ryškaus citrusinių vaisių skonio naminis pyragas. Šis desertas taps jūsų arbatos vakarėlio ar vakarienės puošmena. Lengvai paruošiamą biskvitą galima patiekti su šviežiomis uogomis, vaisiais ar grietinėle pagal savo skonį. Pradžiuginkite savo artimuosius šiuo saldžiu skanėstu ir galbūt jis taps nuolatiniu jūsų stalo patiekalu.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi iki putų. Kad būtų patogiau, naudokite elektrinį maišytuvą.
Žingsnis 2
Į kiaušinių masę įmaišykite grietinę ir miltus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į tešlą suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją sausainių tešlą.
Žingsnis 5
Kepkite sausainius orkaitėje 180 ℃ temperatūroje 30 minučių. Palikite sausainius formoje dar 5-10 minučių. Tada sausainius supjaustykite porcijomis, perkelkite į serviravimo lėkštes. Biskvitą papuoškite apelsino griežinėliais, uogomis ir cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos