Publikavimo data: 2024-04-02
Citrininis sausainis
Vos vienas šaukštas citrinos žievelės suteikia citrinų biskvitui gaivumo ir nepakartojamo skonio. Citrininio biskvito receptas labai paprastas: reikia tik keturių ingredientų ir 20 cm skersmens formos. Taip pat reikia pasirinkti tinkamą citriną. Ji turi būti tanki ir kieta, be įdubimų.
Žingsnis 1
Į trynius suberkite pusę cukraus. Mišinį plakite mikseriu tris minutes nedideliu greičiu. Mišinys turi tapti baltas.
Žingsnis 2
Išplakite baltymus. Plaktuvas ir dubuo turi būti visiškai švarūs ir sausi. Po 30 sekundžių plakimo suberkite kitą pusę cukraus. Maišykite 7 minutes, kol susidarys standžios putos.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite citrininių sausainių tešlą. Tam į trynius įmaišykite trečdalį baltymų putų. Švelniai išmaišykite. Sudėkite citrinos žievelę ir miltus. Tešlą minkykite sukamaisiais judesiais be maišytuvo. Sudėkite likusius baltymus ir maišykite ta pačia kryptimi.
Žingsnis 4
Baigdami kepti sausainius, juos apšlakstykite citrina. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 40 minučių
Kategorijos