Citrininis sausainis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Citrininis sausainis

Vos vienas šaukštas citrinos žievelės suteikia citrinų biskvitui gaivumo ir nepakartojamo skonio. Citrininio biskvito receptas labai paprastas: reikia tik keturių ingredientų ir 20 cm skersmens formos. Taip pat reikia pasirinkti tinkamą citriną. Ji turi būti tanki ir kieta, be įdubimų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
45 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrininis sausainis Žingsnis 1
Į trynius suberkite pusę cukraus. Mišinį plakite mikseriu tris minutes nedideliu greičiu. Mišinys turi tapti baltas.

Žingsnis 2

Citrininis sausainis Žingsnis 2
Išplakite baltymus. Plaktuvas ir dubuo turi būti visiškai švarūs ir sausi. Po 30 sekundžių plakimo suberkite kitą pusę cukraus. Maišykite 7 minutes, kol susidarys standžios putos.

Žingsnis 3

Citrininis sausainis Žingsnis 3
Toliau ruoškite citrininių sausainių tešlą. Tam į trynius įmaišykite trečdalį baltymų putų. Švelniai išmaišykite. Sudėkite citrinos žievelę ir miltus. Tešlą minkykite sukamaisiais judesiais be maišytuvo. Sudėkite likusius baltymus ir maišykite ta pačia kryptimi.

Žingsnis 4

Citrininis sausainis Žingsnis 4
Baigdami kepti sausainius, juos apšlakstykite citrina. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 40 minučių

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos