Citrinų uogienė su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Citrinų uogienė su obuoliais

Gaminimo laikas
340 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
137 kcal.
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrinų uogienė su obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami virkite sirupą, kol cukrus ištirps. Supjaustytus obuolius sudėkite į storadugnį uogienės indą. Supilkite obuolius į karštą sirupą ir palikite juos 30 minučių.

Žingsnis 2

Citrinų uogienė su obuoliais Žingsnis 2
Pradėkite virti uogienę. Sudėkite virtus obuolius ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Kai uogienė užvirs, šaukštu nuimkite putas ir sumažinkite ugnį iki mažos. Virkite obuolius 20 minučių, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 2 valandoms atvėsti. Po 2 valandų uogienę vėl nukelkite ant ugnies, pavirkite 20 minučių ir palikite atvėsti dar 2-3 valandas.

Žingsnis 3

Citrinų uogienė su obuoliais Žingsnis 3
Įdėkite citrinos. Į atvėsusią uogienę sudėkite smulkiai supjaustytą citriną ir virkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių. Obuolių skiltelės taps skaidraus gintaro spalvos, o verdant citrina prilygs obuolių skiltelių spalvai.

Žingsnis 4

Citrinų uogienė su obuoliais Žingsnis 4
Supilstykite uogienę į stiklainius. Švarius ir sausus stiklainius pripildykite paruoštu obuolių ir citrinų džemu, užsukite dangteliais, patikrinkite, ar nesandarūs, ir apverskite aukštyn kojomis. Kad uogienė palaipsniui atvėstų, uždenkite ją šiltu rankšluosčiu. Džemų stiklainius laikykite rūsyje, sandėliuke ar kitoje tamsioje ir vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos