Publikavimo data: 2024-05-19
Citrinų uogienė su obuoliais
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami virkite sirupą, kol cukrus ištirps. Supjaustytus obuolius sudėkite į storadugnį uogienės indą. Supilkite obuolius į karštą sirupą ir palikite juos 30 minučių.
Žingsnis 2
Pradėkite virti uogienę. Sudėkite virtus obuolius ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Kai uogienė užvirs, šaukštu nuimkite putas ir sumažinkite ugnį iki mažos. Virkite obuolius 20 minučių, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 2 valandoms atvėsti. Po 2 valandų uogienę vėl nukelkite ant ugnies, pavirkite 20 minučių ir palikite atvėsti dar 2-3 valandas.
Žingsnis 3
Įdėkite citrinos. Į atvėsusią uogienę sudėkite smulkiai supjaustytą citriną ir virkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių. Obuolių skiltelės taps skaidraus gintaro spalvos, o verdant citrina prilygs obuolių skiltelių spalvai.
Žingsnis 4
Supilstykite uogienę į stiklainius. Švarius ir sausus stiklainius pripildykite paruoštu obuolių ir citrinų džemu, užsukite dangteliais, patikrinkite, ar nesandarūs, ir apverskite aukštyn kojomis. Kad uogienė palaipsniui atvėstų, uždenkite ją šiltu rankšluosčiu. Džemų stiklainius laikykite rūsyje, sandėliuke ar kitoje tamsioje ir vėsioje vietoje.
Kategorijos