Citrinų uogienės pyragėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Citrinų uogienės pyragėliai

Povidlo išvertus iš lenkų kalbos reiškia "virta vaisių tyrė su cukrumi". Manoma, kad pirmoji uogienė buvo pagaminta Vyslos upės pakrantėje, kur augo slyvų sodai. Iš slyvų buvo išimamos kauliukai ir verdamos tris dienas be cukraus, bet su prieskoniais (gvazdikėliais, cinamonu), tada uogienė buvo kepama orkaitėje, kol susidarė plutelė. Toks gaminimo būdas leido desertą išlaikyti kelerius metus. Džemas nuo povidlo skiriasi tuo, kad uogienėje vaisiai išlaiko savo spalvą ir formą, o povidlo - vienalytę tirštą masę. Citrinų uogienės pyragaičiai yra geriausias priedas prie arbatos.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
292 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 1
Atskirame giliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus (druską, cukrų, miltus).

Žingsnis 2

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 2
Sumaišykite pieną su mielėmis.

Žingsnis 3

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 3
Nuolat minkydami tešlą, sausąją dalį supilkite į pieną.

Žingsnis 4

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 4
Įpilkite augalinio aliejaus. Minkykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 5
Uždenkite švariu, sausu rankšluosčiu ir palikite 45-60 minučių.

Žingsnis 6

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 6
Kai tešla pakils, supjaustykite ją vienodais gabalėliais ir iškočiokite pyrago ruošinius.

Žingsnis 7

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 7
Į kiekvieną paplotėlį įdėkite po pusantro šaukšto citrinų uogienės. Suformuokite norimą formą.

Žingsnis 8

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos paplotėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir įdėkite į ją paplotėlius.

Žingsnis 9

Citrinų uogienės pyragėliai Žingsnis 9
Įmuškite kiaušinį ir juo aptepkite paplotėlius. Kepkite 25-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos