Publikavimo data: 2024-05-01
Crème brûlée desertas
Yra daugybė teorijų apie deserto kilmę, o jo sukūrimu kaltinamos kelios šalys. Prancūzijoje crème brûlée išradėju laikomas Orleano kunigaikščio virėjas, kuris parengė rašytinį receptą. Anglai teigia, kad šis patiekalas pirmą kartą buvo paruoštas Kembridžo universitete XVII a. Jų naudai byloja tai, kad net prancūzai ilgą laiką crème brûlée vadino "angliškuoju kremu". O Ispanijoje manoma, kad desertą sugalvojo vienuolės, norėdamos pavaišinti į vienuolyną atvykusį vyskupą.
Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Į grietinėlę įmaišykite vanilę ir pašildykite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Kiaušinių trynius sudėkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su cukrumi. Tada į trynius dalimis, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę.
Žingsnis 2
Paruoškite crème brûlée. Užvirinkite vandenį ir įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių pagal Celsijų. Paskirstykite kremą į formeles, į kiekvieną formelę įpilkite ketvirtadalį puodelio verdančio vandens ir sudėkite formeles ant kepimo skardos. Kremą kepkite 30-40 minučių, kol jis taps panašus į želė. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kategorijos