Publikavimo data: 2024-03-26
Cukinijos grietinėje
Cukinija grietinėje - dievo dovana tiems, kuriems svarbu ne tik tai, ką valgo, bet ir kaip tai atrodo. Minkštos keptos cukinijos ir grietinės atspalvio grietinės padažo derinys - puiki vakarienės idėja. Kepta cukinija gali būti patiekiama kaip savarankiškas patiekalas arba prie mėsos, vištienos ar žuvies.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite vienodais 1,5-2 cm pločio apskritimais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Apvoliokite cukiniją miltuose.
Žingsnis 4
Grietinę pasūdykite, pagal skonį įberkite pipirų, įspauskite česnako ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Sudėkite cukinijų griežinėlius į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Iškeptas cukinijas sudėkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, kol jis įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 7
Atlaisvinkite keptuvę, ant dugno išdėliokite cukinijų apskritimus, ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus.
Žingsnis 8
Cukinijas ir svogūnus užpilkite grietinės padažu. Uždenkite dangčiu ir 3-4 minutes troškinkite ant silpnos ugnies. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos