Publikavimo data: 2024-04-09
Cukinijų blyneliai
Cukinijų blynams reikia šviežių ir jaunų daržovių. Geriau rinktis šiek tiek nesubrendusias nei pernokusias, iki 8 cm storio. Atkreipkite dėmesį į žievelę, ji turi būti švelni ir šviežia, be įtrūkimų. Blynams mirkyti imkite neriebią grietinę, ji lengvai virškinama, joje gausu vitaminų ir baltymų. Nepainiokite jos su "grietinės produktu", nors ji turi mažai riebalų, tačiau su natūralia grietine turi mažai ką bendro.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą blynams. Dubenyje suplakite kiaušinius, įmaišykite raugą, kad cukinijų blyneliai būtų minkšti ir purūs. Sudėkite cukinijas ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į tešlą supilkite kefyrą ir suberkite smulkintus krapus, įberkite druskos. Palaipsniui, nedidelėmis porcijomis, suberkite persijotus miltus arba krakmolą, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 2
Keptuvėje paruoškite cukinijų blynelius. Keptuvę patepkite alyvuogių aliejumi ir įkaitinkite. Įpilkite tešlą su samčiu (maždaug pusę tūrio) ir paskirstykite į ploną blyną, sukdami keptuvę ore sukamaisiais judesiais. Blyno paviršių galite išlyginti semtuvėliu. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksiniai, ant vidutinės ugnies, kad tešla iškeptų. Iškepusiems blynams leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Pagaminkite padažą cukinijų blynams ant kefyro. Į grietinę įmaišykite česnako ir žolelių. Kruopščiai išmaišykite ir palikite padažą 5-7 min.
Žingsnis 4
Suformuokite cukinijų blynelius. Blyną aptepkite grietinės padažu ir ant viršaus sudėkite pomidorus. Taip aptepkite visus blynus.
Kategorijos