Cukinijų blyneliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Cukinijų blyneliai receptas

Cukinijų blyneliai yra mažiau kaloringi nei įprasti klasikiniai blyneliai. Nes jiems pagaminti naudojama mažiau miltų. Tokių blynų tešla paruošiama labai paprastai ir greitai, o šaldytuve ją galima laikyti visą dieną. Kad nesuklystumėte pasirinkę cukiniją, rinkitės vidutinio dydžio daržovę žalia uodega ir švelnia odele be įtrūkimų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų blyneliai receptas Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus ingredientus. Prieš tai išsijokite miltus. Nuplaukite cukiniją ir sutarkuokite ją smulkia tarka. Jei cukinijoje liko daug skysčio, nusausinkite jį.

Žingsnis 2

Cukinijų blyneliai receptas Žingsnis 2
Pradėkite ruošti tešlą. Į dubenį suberkite cukiniją, įberkite druskos, pipirų ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Supilkite pieną arba vandenį. Vėl išmaišykite.

Žingsnis 3

Cukinijų blyneliai receptas Žingsnis 3
Palaipsniui į mišinį suberkite miltus, kaskart maišydami. Stebėkite tešlos konsistenciją. Ji turi būti ne per skysta, bet ir ne per tiršta. Kuo tirštesnė tešla, tuo storesni bus blynai.

Žingsnis 4

Cukinijų blyneliai receptas Žingsnis 4
Tešla paruošta, blynus galite kepti ant keptuvės. Įkaitinkite ją su augaliniu aliejumi. Į ją supilkite maždaug pusę samčio tešlos. Paskirstykite ją po visą keptuvės paviršių, tiesiog sukrėskite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite blynelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Šį veiksmą pakartokite su likusia mišinio dalimi, tik dabar keptuvės nemaitinkite aliejumi, turėtų užtekti to, kas jau yra. kad nesunaudotumėte per daug aliejaus, patepkite keptuvę šepetėliu.

Žingsnis 5

Cukinijų blyneliai receptas Žingsnis 5
Šie cukinijų blyneliai bus skanūs ir vieni, tačiau grietinės ar jogurto padažas jiems suteiks gaivumo. Dubenyje sumaišykite grietinę arba jogurtą su krapais ir smulkintais česnakais. Kiekvieno blyno vidų aptepkite plonu padažo sluoksniu ir suvyniokite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos