Publikavimo data: 2024-05-19
Cukinijų ikrai
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite cukinijas 5-7 minutes. Iškeptas cukinijas perkelkite į atskirą dubenį, kad keptuvėje liktų aliejaus. Tuomet pakepinkite svogūną ir suberkite jį prie cukinijų. Tada pakepinkite morkas.
Žingsnis 2
Paruoškite cukinijų ikrus. Susmulkinkite cukinijas, svogūnus ir morkas blenderiu arba mėsmale. Perkelkite į puodą. Masę užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo į daržovių masę įberkite druskos, pipirų, pomidorų pastos, česnako ir žolelių. Įmaišykite ikrus, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 10 minučių. Karštus ikrus sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Uždenkite stiklainius ir palikite juos atvėsti 7-8 valandoms. Tada padėkite šaltai.
Kategorijos