Publikavimo data: 2024-04-09
Cukinijų troškinys su lengvu padažu
Cukinijų troškinys skaniausias su sūriu. Šiame apkepo recepte naudojamas dietinis įdaras, kurio pagrindą sudaro natūralus jogurtas ir mažai kalorijų turintis sūris. Dietiniais sūriais laikomos garsios veislės "Chechil", "Gaudette", "Adygeysky". Cukiniją receptui rinkitės šviežią ir jauną. Daržovė turėtų būti vidutinio ilgio (ne ilgesnė kaip 20 cm). Jos svoris paprastai neviršija 250-350 g. Per didelis dydis rodo, kad cukinija yra pernokusi. Tokių vaisių nereikėtų valgyti.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite cukinijų apkepo tešlą. Gerai išspaustas cukinijas sudėkite į dubenį. Sudėkite žoleles ir grietinę. Sutrinkite bryndzą ir įmuškite kiaušinius. Visus produktus gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais, supilkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Mišinys turi būti tirštas. Kadangi sūris yra sūrus, į patį apkepą druskos dėti nereikia.
Žingsnis 2
Dėkite cukinijų apkepą į orkaitę. Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Paskleiskite cukinijų masę, išlyginkite paviršių. Dėkite cukinijų apkepą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30-40 minučių, kol įgaus auksinę plutelę.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į graikišką jogurtą įmaišykite česnaką, druską ir smulkintus krapus. Viską sumaišykite ir 10 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos