Cukinijų troškinys su lengvu padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Cukinijų troškinys su lengvu padažu

Cukinijų troškinys skaniausias su sūriu. Šiame apkepo recepte naudojamas dietinis įdaras, kurio pagrindą sudaro natūralus jogurtas ir mažai kalorijų turintis sūris. Dietiniais sūriais laikomos garsios veislės "Chechil", "Gaudette", "Adygeysky". Cukiniją receptui rinkitės šviežią ir jauną. Daržovė turėtų būti vidutinio ilgio (ne ilgesnė kaip 20 cm). Jos svoris paprastai neviršija 250-350 g. Per didelis dydis rodo, kad cukinija yra pernokusi. Tokių vaisių nereikėtų valgyti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Cukinijų troškinys su lengvu padažu Žingsnis 1
Toliau ruoškite cukinijų apkepo tešlą. Gerai išspaustas cukinijas sudėkite į dubenį. Sudėkite žoleles ir grietinę. Sutrinkite bryndzą ir įmuškite kiaušinius. Visus produktus gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais, supilkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Mišinys turi būti tirštas. Kadangi sūris yra sūrus, į patį apkepą druskos dėti nereikia.

Žingsnis 2

Cukinijų troškinys su lengvu padažu Žingsnis 2
Dėkite cukinijų apkepą į orkaitę. Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Paskleiskite cukinijų masę, išlyginkite paviršių. Dėkite cukinijų apkepą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30-40 minučių, kol įgaus auksinę plutelę.

Žingsnis 3

Cukinijų troškinys su lengvu padažu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į graikišką jogurtą įmaišykite česnaką, druską ir smulkintus krapus. Viską sumaišykite ir 10 minučių padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, troškinys, cukinijų troškinys, receptų knyga, sūrio troškinys, kiaušinių troškinys

Kategorijos