Publikavimo data: 2024-04-08
Cukinijų troškinys su malta mėsa
Tradicinis troškinio su malta mėsa ir pomidorais receptas gali tapti labai naudingas, jei kai kuriuos įprastus ingredientus pakeisite, pavyzdžiui, bulves cukinijomis. Cukinijose yra mineralinių medžiagų, antioksidantų ir pektinų, kurie padeda iš organizmo pašalinti toksinus. Šios daržovės kaloringumas yra tik 24 kcal 100 g. Kadangi patiekalas kepamas orkaitėje, daržovėse išliks kuo daugiau naudingų medžiagų. Vietoj cukinijos galite naudoti cukiniją arba baklažaną.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į maltą mėsą sudėkite svogūną ir česnaką ir gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite kiaušinius ir grietinę ir suplakite plaktuvu arba šakute. Dėl skonio įberkite žiupsnelį druskos.
Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Ant formos dugno išdėliokite cukinijų griežinėlius. Ant cukinijų - pusę maltos mėsos. Tarkuotą cukiniją užberkite ant faršo. Tada išdėliokite likusią faršo dalį, tada cukinijų apskritimus, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus. Cukinijas užpildykite maltų cukinijų ir kiaušinių bei grietinės mišiniu.
Žingsnis 4
Iškepkite apkepą. Kepkite patiekalą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Likus 7 minutėms iki kepimo pabaigos apibarstykite apkepą tarkuotu sūriu.
Kategorijos