Cukinijų koldūnai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-05

Cukinijų koldūnai receptas

Tradiciškai draniki gaminami iš bulvių, tačiau yra daugybė šio patiekalo variantų. Iš šio recepto sužinosite, kaip žingsnis po žingsnio keptuvėje paruošti cukinijų dranikus su česnakais. Cukinija yra labai naudinga daržovė, iš organizmo šalinanti toksinus ir atstatanti druskų apykaitą. Receptui galite naudoti ir cukinijas, ir baltąsias cukinijas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
90 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų koldūnai receptas Žingsnis 1
Paruoškite maistą, nulupkite cukinijas ir česnakus. Kad daržoves būtų lengviau sutarkuoti, pašalinkite cukinijos kauliukus ir prieš tai ją nuplaukite.

Žingsnis 2

Cukinijų koldūnai receptas Žingsnis 2
Nuluptą cukiniją sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Kad blyneliai būtų kuo minkštesni ir nesubyrėtų, juose neturi likti skysčio, todėl cukinijas tinkamai nuspauskite.

Žingsnis 3

Cukinijų koldūnai receptas Žingsnis 3
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Tuomet sudėkite jį į cukiniją kartu su kiaušiniu, miltais, druska ir pipirais. Maišykite, kol masė taps vientisa.

Žingsnis 4

Cukinijų koldūnai receptas Žingsnis 4
Iš gautos masės formuokite plonus blynelius. Išlydykite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų ir dėkite blynelius. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Cukinijų koldūnai receptas Žingsnis 5
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę ir patiekite su grietine. Gero apetito!

Žingsnis 6

Cukinijų koldūnai receptas Žingsnis 6
Kad patiekalas atrodytų kaip iš restorano, supilkite grietinę į puodą. Blynelius pabarstykite paprika ir papuoškite krapų šakele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos