Publikavimo data: 2024-01-05
Cukinijų koldūnai receptas
Tradiciškai draniki gaminami iš bulvių, tačiau yra daugybė šio patiekalo variantų. Iš šio recepto sužinosite, kaip žingsnis po žingsnio keptuvėje paruošti cukinijų dranikus su česnakais. Cukinija yra labai naudinga daržovė, iš organizmo šalinanti toksinus ir atstatanti druskų apykaitą. Receptui galite naudoti ir cukinijas, ir baltąsias cukinijas.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą, nulupkite cukinijas ir česnakus. Kad daržoves būtų lengviau sutarkuoti, pašalinkite cukinijos kauliukus ir prieš tai ją nuplaukite.
Žingsnis 2
Nuluptą cukiniją sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Kad blyneliai būtų kuo minkštesni ir nesubyrėtų, juose neturi likti skysčio, todėl cukinijas tinkamai nuspauskite.
Žingsnis 3
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Tuomet sudėkite jį į cukiniją kartu su kiaušiniu, miltais, druska ir pipirais. Maišykite, kol masė taps vientisa.
Žingsnis 4
Iš gautos masės formuokite plonus blynelius. Išlydykite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų ir dėkite blynelius. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Paruoštus blynus dėkite į lėkštę ir patiekite su grietine. Gero apetito!
Žingsnis 6
Kad patiekalas atrodytų kaip iš restorano, supilkite grietinę į puodą. Blynelius pabarstykite paprika ir papuoškite krapų šakele.
Kategorijos