Publikavimo data: 2025-08-20
Cukinijų terinas
Cukinija pagrįstai laikoma vienu dietingiausių maisto produktų, nes ją sudaro net 95 % vandens. Cukinijos labai naudingos gydant stresą, aukštą kraujospūdį ir kepenų problemas. Kulinarijoje cukinijos labai išpopuliarėjo. Jos dažniausiai kepamos, troškinamos garuose arba kepamos. Apskritai šiai daržovei tinka bet kuris kulinarinio apdorojimo būdas. Norint gauti maksimalią naudą iš cukinijos, rekomenduojama ją ruošti žalią, nenaudojant druskos ir aliejaus.
Žingsnis 1
Cukinijas apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Išdėliokite jas taip, kad nubėgtų likęs aliejus. Sudėkite jas į formą, kad kraštai šiek tiek kabotų žemyn.
Žingsnis 2
Sūrį sumaišykite su krapais, žaliaisiais svogūnais, grietinėle ir prieskoniais. Mišinį užtepkite ant cukinijų. Sūrio sluoksnį uždenkite cukinijų kraštais ir palikite šaldytuve 2 valandoms.
Kategorijos