Cukinijų terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Cukinijų terinas

Cukinija pagrįstai laikoma vienu dietingiausių maisto produktų, nes ją sudaro net 95 % vandens. Cukinijos labai naudingos gydant stresą, aukštą kraujospūdį ir kepenų problemas. Kulinarijoje cukinijos labai išpopuliarėjo. Jos dažniausiai kepamos, troškinamos garuose arba kepamos. Apskritai šiai daržovei tinka bet kuris kulinarinio apdorojimo būdas. Norint gauti maksimalią naudą iš cukinijos, rekomenduojama ją ruošti žalią, nenaudojant druskos ir aliejaus.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Cukinijų terinas Žingsnis 1
Cukinijas apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Išdėliokite jas taip, kad nubėgtų likęs aliejus. Sudėkite jas į formą, kad kraštai šiek tiek kabotų žemyn.

Žingsnis 2

Cukinijų terinas Žingsnis 2
Sūrį sumaišykite su krapais, žaliaisiais svogūnais, grietinėle ir prieskoniais. Mišinį užtepkite ant cukinijų. Sūrio sluoksnį uždenkite cukinijų kraštais ir palikite šaldytuve 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos