Publikavimo data: 2024-06-09
Cukinijų troškinys su malta vištiena
Cukinijų apkepas su malta mėsa skiriasi nuo kitų apkepų tuo, kad sultingos cukinijos kartu su mėsa patiekalui suteikia švelnią tekstūrą. Kadangi miltų naudojama labai nedaug, jų visai nesijaučia ir jie niekaip neiškraipo patiekalo skonio. Svarbiausia - kruopščiai išspausti iš cukinijų visą skysčio perteklių, antraip troškinys bus per skystas ir birus. Tokį apkepą galite iškepti visai nenaudodami miltų. Tačiau tada kepimo procesas bus ilgesnis, o apkepo tekstūra bus kitokia.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus. Sudėkite maltą mėsą ir gerai išmaišykite, kad neliktų didelių gumulėlių. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite stambiai tarkuotą cukiniją ir nuolat maišydami pakepinkite. Pačioje pabaigoje sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir grietine. Kiaušinių mišinį supilkite į keptuvės turinį ir palaipsniui suberkite persijotus miltus.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Į formą sudėkite tešlą, ant viršaus užberkite žalumynų ir kepkite 180˚ temperatūroje apie 30 minučių.
Kategorijos