Cukinijų troškinys su malta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Cukinijų troškinys su malta vištiena

Cukinijų apkepas su malta mėsa skiriasi nuo kitų apkepų tuo, kad sultingos cukinijos kartu su mėsa patiekalui suteikia švelnią tekstūrą. Kadangi miltų naudojama labai nedaug, jų visai nesijaučia ir jie niekaip neiškraipo patiekalo skonio. Svarbiausia - kruopščiai išspausti iš cukinijų visą skysčio perteklių, antraip troškinys bus per skystas ir birus. Tokį apkepą galite iškepti visai nenaudodami miltų. Tačiau tada kepimo procesas bus ilgesnis, o apkepo tekstūra bus kitokia.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų troškinys su malta vištiena Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus. Sudėkite maltą mėsą ir gerai išmaišykite, kad neliktų didelių gumulėlių. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Cukinijų troškinys su malta vištiena Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite stambiai tarkuotą cukiniją ir nuolat maišydami pakepinkite. Pačioje pabaigoje sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Cukinijų troškinys su malta vištiena Žingsnis 3
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir grietine. Kiaušinių mišinį supilkite į keptuvės turinį ir palaipsniui suberkite persijotus miltus.

Žingsnis 4

Cukinijų troškinys su malta vištiena Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Į formą sudėkite tešlą, ant viršaus užberkite žalumynų ir kepkite 180˚ temperatūroje apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos